U bent hier

De Vier Schatten van Vlieg in Veurne

zaterdag, 1 juli, 2017 tot donderdag, 31 augustus, 2017

Ben je jonger dan 12 jaar en een echte schattenjager? Speur dan samen met je familie of vrienden op verschillende locaties in Veurne om daar de schat van Vlieg te ontdekken. Als beloning krijg je telkens een van de geurpakjes, boordevol spelletjes. Geur is immers het jaarthema, en een geurspoor verbindt in Veurne het Bakkerijmuseum, Kasteel Beauvoorde, Bibliotheek ‘de Seylsteen’ en Belevingscentrum Vrij Vaderland. Na elke deelname krijg je een stempel op je stempelkaart. Neem je op drie van de vier locaties deel, en heb je dus drie stempels verzameld, dan krijg je nog een extra geschenk. 

Ruik jij wat ik ruik in Kasteel Beauvoorde?

Hoe zou een kasteel ruiken? Een kasteel vol oude boeken en schilderijen, dat al eeuwenlang zwemt in het water? Een kasteel waar er bovendien geen verwarming is? Daar moet vast een geurtje aan zijn ... De Bende van Vlieg was onlangs op bezoek in Kasteel Beauvoorde en verstopte er een geurende schatkist waar jij met je scherpe speurneus naar op zoek mag gaan. Je neus in andermans zaken mogen steken, dat is een enorm spannend idee. Vind je niet?

Twee maanden lang heten we je van harte welkom om samen met je ouders, je grootouders, je zusjes, broertjes en vriendjes de welriekende schat van Kasteel Beauvoorde te komen bemachtigen.

Praktisch

Datum: van 1 juli tot en met 31 augustus, tijdens de reguliere openingsdagen van het kasteel
Uur: doorlopend van 10 tot 17 uur
Tickets: om deel te nemen aan Schatten van Vlieg wordt geen toeslag gerekend op de reguliere ticketprijs

De deelnemingsformulieren of stempelkaarten vind je bij de deelnemende organisaties.

Organisatie

Al enkele jaren werken in Veurne het Bakkerijmuseum, Kasteel Beauvoorde, Bibliotheek ‘de Seylsteen’ en Belevingscentrum Vrij Vaderland samen rond de Zomer van Vlieg. En steeds brengen ze heel wat gezinnen met kinderen op de been, zowel toeristen als Veurnenaars. Op die manier maken deze kennis met de verschillende musea in Veurne, waar het jaar door heel wat activiteiten voor kinderen doorgaan.

Schatten van Vlieg is een initiatief van Cultuurconnect Vlaanderen. Op de geurpakjes die zij aanbieden, staat telkens een unieke code. Als je die invoert op de website, kun je nog een leuke prijs winnen. In Vlaanderen en Brussel zitten meer dan 300 schatkisten verstopt. Hoe meer schatten je vindt, hoe meer kans je maakt op leuke prijzen! Meer info op UiTmetVlieg.be/schattenvanvlieg

Deelnemende locaties in Veurne

Bakkerijmuseum, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
www.bakkerijmuseum.be
Marie Debourse; mdebourse@bakkerijmuseum.be

Bibliotheek ‘de Seylsteen’, Sint-Denisplaats 16, 8630 Veurne
www.veurne.be/bibliotheek
Karlien Brysbaert; karlien.brysbaert@veurne.be

Kasteel Beauvoorde, Wulveringemstraat 10, 8630 Wulveringem (Veurne)
www.kasteelbeauvoorde.be
Stijn Jodts; stijn.jodts@herita.be

Vrij Vaderland, Grote Markt 29, 8630 Veurne
www.vrijvaderland.be
Michaël Lemenu; michael.lemenu@veurne.be