U bent hier

Schatten van Vlieg: Ruik jij wat ik ruik?

zaterdag, 1 juli, 2017 tot donderdag, 31 augustus, 2017

Hoe zou een kasteel ruiken? Een kasteel vol oude boeken en schilderijen, dat al eeuwenlang zwemt in het water? Een kasteel waar er bovendien geen verwarming is? Daar moet vast een geurtje aan zijn ...

De Bende van Vlieg was onlangs op bezoek in Kasteel Beauvoorde en verstopte er een geurende schatkist waar jij met je scherpe speurneus naar op zoek mag gaan. Je neus in andermans zaken mogen steken, dat is een enorm spannend idee. Vind je niet?

 

Twee maanden lang heten we je van harte welkom om samen met je ouders, je grootouders, je zusjes, broertjes en vriendjes de welriekende schat van Kasteel Beauvoorde te komen bemachtigen.

Maar er is meer! Niet alleen in Kasteel Beauvoorde heeft de Bende van Vlieg een schat verstopt. Ook in de Bibliotheek van Veurne, in het stadsmuseum Vrij Vaderland en in het Bakkerijmuseum kan je met je speurneus op schattentocht. Wie minstens drie van de vier schatten weet te bemachtigen, verdient een mooie prijs. De spaarkaart die je daarvoor nodig hebt, kan je afhalen in het toeristisch infokantoor van Veurne, of bij een van de vier deelnemende musea.

Datum: van 1 juli tot en met 31 augustus, tijdens de reguliere openingsdagen van het kasteel
Uur: doorlopend van 10 tot 17 uur
Tickets: om deel te nemen aan Schatten van Vlieg wordt geen toeslag gerekend op de reguliere ticketprijs

Schatten van Vlieg is een initiatef van Cultuurnet Vlaanderen, bedoeld voor gezinnen die in de zomervakantie op een kindvriendelijke en speelse manier op verkenning trekken richting musea, kastelen, bibliotheken en andere leuke plekken in Vlaanderen. Lees er meer over op hun website.