U bent hier

Families

Een absolute publiekslieveling in ons aanbod is het uiterst prettige, boeiende en leerrijke familieparcours ‘Op ontdekking met Ridder Arthur’(*) dat ontwikkeld werd voor gezinnen en families met kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Ridder Arthur (1853-1908), de laatste kasteelbewoner, neemt de families mee op sleeptouw doorheen het kasteel. Gewapend met een cabinetkistje  raken de kinderen spelenderwijs in de ban van deze excentrieke romanticus. Er wordt getekend, geluisterd, gepraat, gezocht, gevonden, verkleed, gebouwd en… gekokkereld!

 Na het kasteelbezoek is er de mogelijkheid voor een prettig familiespel en/of een heerlijke picknick in het kasteel park. Picknickdekens en verschillende familiespelen zijn gratis (voor tickethouders) verkrijgbaar aan de balie van het bezoekerscentrum. De museumshop biedt een ruim assortiment streekproducten (behalve brood!), ruim voldoende voor een heerlijke familiepicknick in een uiterst idyllische omgeving.

Vooraf reserveren mag, maar is niet noodzakelijk.

Voor meer info over onze openingsuren en ticketprijzen klik hier.

* in de zomermaanden juli en augustus wordt het familieparcours vervangen door de 'Schatten van Vlieg'-zoektocht in het kasteel.