U bent hier

Schatten van Vlieg groot succes

Iedere zomer organiseert Cultuurnet Vlaanderen onder de titel ‘Schatten van Vlieg’ een landelijke campagne om kinderen met hun ouders naar de Vlaamse musea, cultuur- en erfgoedinstellingen te lokken. De cultuurhuizen van Veurne sloegen de handen in elkaar en brachten samen een bijkomende spaarkaart uit waarmee de kinderen een extra geschenk konden verkrijgen. Kasteel Beauvoorde oogstte deze zomer met zijn ‘geurenspeurtocht’ heel wat succes.

 

In Kasteel Beauvoorde kregen de kinderen zes opdrachten voorgeschoteld. Iedere opdracht zette de zintuigen van elke speurneus -dat mag je best letterlijk nemen- op scherp. Via allerhande geuropdrachten kwamen de kinderen meer te weten over hoe een kasteel ‘ruikt’. Want, een kasteel vol oude boeken en schilderijen, dat al eeuwenlang zwemt in het water? Een kasteel waar er bovendien geen verwarming is? Daar moet vast een geurtje aan zijn ...  Wie alle opdrachten tot een goed einde bracht kon de puzzel maken die leidde tot de schat die verstopt zat in de kasteeltuin.

 

Kasteel Beauvoorde ontving deze zomer zo’n 4.400 bezoekers. Dat is nog een stuk hoger dan het recordjaar 2016. Ongetwijfeld lag ‘Schatten van Vlieg’ mee aan de basis, want meer dan de helft van de bezoekers waren gezinnen met jonge kinderen.