Historisch Veurne

WEGENS HET COVID-19 VIRUS WORDT DIT EVENEMENT UITGESTELD NAAR EEN ANDERE DATUM. IEDEREEN DIE REEDS EEN TICKET KOCHT VOOR HET EVENEMENT ZAL LATER EEN MAIL KRIJGEN MET DE NIEUWE DATUM! DANK VOOR UW BEGRIP!

Vijf edities lang dompelde Historisch Veurne je, in het laatste weekend van de paasvakantie, onder in historische sferen en maakte je kennis met de volkse geschiedenis van het Veurnse stadcentrum tijdens theaterwandelingen en tal van andere activiteiten. Vanaf 2020 trekt Historisch Veurne naar de Veurnse deelgemeenten met als eerste halte op 18 april, Beauvoorde.

Het uitgangspunt blijft hetzelfde, je maakt tijdens theaterwandelingen kennis met het verleden van één van de meest pittoreske dorpen van de Westhoek. De sappige verhalen van ‘aan den toog’ in het plaatselijk dorpscafé, de etiquette regels in het kasteel, maar ook een gruwelijke drievoudige moord in 1919 zijn verhalen die worden vertolkt door acteurs als Wouter Bruneel, Luc Dufourmont, Onno van Gelder jr., Joris Gulders en diverse plaatselijke acteurs.

Maar daarnaast maken we er ook een heus volksfeest van. Een retrokoers palmt de Beauvoordse straten in, op een éénmalig dorpsplein kan je genieten van live-muziek, diverse verenigingen staan er met drank- en eettentjes met vooral Beauvoordse producten in hun aanbod, andere verenigingen/kunstenaars/organisaties openen hun deuren en natuurlijk kan je ook een bezoek brengen aan Kasteel Beauvoorde.

Tickets en info via Visit Veurne.