Open Monumentendag: "Drama na de oorlog"

Wandel op Open Monumentendag mee doorheen het pittoreske dorpje Beauvoorde en laat je onderdompelen in het Beauvoorde van 1919. Het was een tijd van herstellen, puinruimen en heropbouwen. Maar bovenal een periode van chaos, gevaar en spanning. In die periode stond ook Beauvoorde plots in rep en roer.

Kom daarnaast ook meer te weten over rijke geschiedenis van het schoolgaan in het dorp. Waarom heeft Beauvoorde zoveel scholen geteld? Hoe zag het schoolleven er in de 19de eeuw uit? Wie waren de ontwerpers en hoe zag zo'n schoolgebouw er toen uit?

De wandeling start aan het kasteelpark van het kasteel en bedraagt 11 km. Met je smartphone in de hand en bij elk monument of plek een QR-code kom je meer te weten over “het drama na de oorlog” en de rijke schoolgeschiedenis van Beauvoorde.

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

Doorheen Beauvoorde zullen er op 10 verschillende plaatsen een groen bord, met daarop een QR-code, hangen. Wanneer je deze QR-code met je smartphone scant kom je meer te weten over de geschiedenis van het monument of de plek.
Het kaartje van de wandeling vind je hieronder in bijlage.

WAT HEB JE NODIG?

- Een smartphone met QR-scanner. Indien je dit niet hebt kan je dit downloaden via de App Store of Google Play.

- Oortjes om de audio te beluisteren.

FOTOZOEKTOCHT

Neem, tijdens de wandeling, met de kinderen deel aan onze fotozoektocht en win een leuke prijs. Het formulier kan je op 13 september afhalen aan onze infostand.

Wens je het kasteel te bezoeken?
Gelieve dit op voorhand te reserveren via https://www.kasteelbeauvoorde.be/reserveer-je-bezoek. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt.

Kom tot slot in het kasteelpark genieten van onze "Place du Tertre" met om 14u30 een gezellig optreden van het "Duo De Schepper - Sanczuk".

 
 
Wandeling uit de reeks "verhalen voor onderweg, Drama na de oorlog"
Auteur: Miguel Bouttry