Open Monumentendag 2021

Bezoek op Open Monumentendag gratis Kasteel Beauvoorde en laat je onderdompelen in de wondere wereld van Arthur Merghelynck en zijn vrouw Julienne Flyps. Wil je graag meer te weten komen over Arthur Merghelynck en de geschiedenis van de dorpen Wulveringem en Vinkem? Stap dan mee op de huifkar. Onze dorpsgidsen Gaby en Bert vertellen je alles over de boeiende geschiedenis van de twee dorpen.

Geniet daarnaast in het kasteelpark van lekker eten op onze mini foodmarkt met om 14u een live optreden van Shakin’Strings ft Rollin’Joel. Zij brengen een mix van oude bluesclassics en rock 'n roll songs.

In de tentoonstelling Monumenten "gestript" nemen we klein en groot mee op een erfgoedwandeling doorheen een aantal prominente Belgische stripreeksen. Iedereen kent ze: de strips van Suske en Wiske, Kiekeboe, Nero, de Rode Ridder… Wist je dat in deze stripverhalen behalve bijzondere figuren ook vaak monumenten voorkomen? Tijdens deze doe-expo maak je kennis met een aantal bekende maar ook minder bekende monumenten in Vlaanderen.

In onze photobooth kunnen kinderen zich verkleden als echte ridders en jonkvrouwen en zich uitleven op het springkasteel. Ontdek tot slot verschillende volkspelen in het Kasteelpark.

INFO BEZOEK

Doorlopend open van 10u - 18u. Gelieve je bezoek aan het kasteel en de huifkar op voorhand te reserveren via kasteel.beauvoorde@herita.be of telefonisch op 058/29 92 29. De animatie in het kasteelpark is vrij toegankelijk.

Tijdslots huifkartocht: 
13u30: VOLZET
14u30: VOLZET
15u30: VOLZET
16u30: VOLZET