Schatten van Vlieg in Kasteel Beauvoorde: "Het mysterie van de verloren juwelen"

-

HEEELP! Grote paniek in het kasteel van Beauvoorde! BOEM! KLETS! Een dief! De wachter snelt hem achterna. Helaas, te laat… Maar de grote kist juwelen moest hij door het zware gewicht achterlaten. Waar zou de dief deze verstopt hebben? Ben jij de detective die we nodig hebben?

Haal de speurneus in jou naar boven en ga doorheen het kasteel van Beauvoorde op zoek naar smaakvolle sporen die je leiden naar de gestolen schat. Tijdens je speurtocht maak je kennis met verschillende getuigen die je verder op weg helpen doorheen een leerrijke zoektocht vol smaakproeven, puzzels, raadsels en nog veel meer…

Heb je altijd al eens een detective willen zijn? Ben je gek van kastelen? Dan is deze zoektocht op jouw lijf geschreven. Kom in juli en augustus samen met je ouders langs en ontdek waar de dief de gestolen juwelen heeft verstopt.

Praktisch

Datum: van 29 juni tot en met 01 september, van maandag tot en met zondag (ook op feestdagen).
Uur: doorlopend van 10 tot 17 uur. (laatste tickets: 16 uur)

Tickets: Schatten van Vlieg is inbegrepen in de reguliere ticketprijs, je hoeft ook niet te reserveren.

Meer info over Schatten van Vlieg vind je op UiTmetVlieg.be/schattenvanvlieg

Vlieg deze zomer mee doorheen Veurne

Vlieg verstopt deze zomer opnieuw haar schat op vier Veurnse locaties: het Bakkerijmuseum, Kasteel Beauvoorde, Vrij Vaderland en Bibliotheek ‘de Seylsteen’. Volg je het tastparcours en vind je de schatkist? Dan krijg je een voelwaaier boordevol spelletjes én maak je kans op fantastische prijzen. Ben je een echte speurneus? Sla drie vliegen in één klap, neem op drie van de vier locaties deel en krijg als extra prijs een Memory-spel!

Al drie zomers op rij bieden vier cultuurhuizen in Veurne samen een stempelkaart aan voor de Schatten van Vlieg. Je kan op die manier kennis maken met de wondere wereld van ridder Arthur Merghelynck in Kasteel Beauvoorde. In Vrij Vaderland keer je terug naar het Veurne tijdens de Grote Oorlog, hoofdstad van het onbezette België, waar het dagelijkse leven zijn (on)gewone gang ging. Jong en oud kunnen kennis maken met het ambachtelijke bakkersvak van toen in het Bakkerijmuseum. In de Bibliotheek, het boekenparadijs van Veurne, kan iedereen terecht voor uren lees- en ander plezier.

De stempelkaart (krijg) kan je gratis krijgen op elk van op die vier locaties. Van 1 tot 31 augustus kun je er deelnemen aan telkens een unieke zoektocht. Als beloning krijg je na elke zoektocht een andere voelwaaier met opdrachten en spelletjes. Bovendien krijg je telkens een stempel op je stempelkaart. Wie drie stempels verzamelt, ontvangt de Tast-Memory van Vlieg als extra beloning: 3 vliegen in één klap!

Meer informatie over de Veurnse locaties van Vlieg op www.bakkerijmuseum.be, www.veurne.be/bibliotheek, www.kasteelbeauvoorde.be en www.vrijvaderland.be