Uitgesteld naar 2021: Erfgoeddag 2020: 'De Nacht'

Omdat de risico's voor de gezondheid van onze medewerkers en jullie als bezoekers te groot zijn, werd er vanuit de koepelorganisatie Faro beslist dat Erfgoeddag dit jaar niet meer kan doorgaan. Noteer alvast 24 en 25 april 2021 in jullie agenda voor de 21e-editie van Erfgoeddag.

Dit jaar heeft Erfgoeddag als thema 'De Nacht'. Geen nachtraaf? Geen probleem; u maakt ook overdag kennis met de wondere wereld van Arthur Merghelynck. Hij was een verwoed verzamelaar van 17e eeuws objecten; schilderen, meubilair, antiquiteiten,... Enkele daarvan zijn werkelijk pareltjes. We bundelden onze mooiste topstukken in één publicatie waarmee je het kasteel kunt ontdekken. En ja, enkele daarvan hebben alles te maken met 'De Nacht'. Tijdens of na het bezoek kun je samen met onze jongerenbegeleiders nog lampionnen maken in de sfeer van ridder Arthurs wondere wereld. 's Avonds is er namelijk een filmvoorstelling, dus enige verlichting in ons park is geen overbodige luxe. Help je mee met ons?!

Het kasteel is op Erfgoeddag gratis te bezoeken met de topstukkenpublicatie tussen 10u en 18u. Om 19u ontvangen ridder Arthur en vrouwe Julienne ouders en hun kinderen in 'Filmzaal Beauvoorde'.

Ervaar het populaire 'Downton Abbey' als nooit te voren in 'cinema vrouwe Julienne'. Waan jezelf een 'royal' terwijl je geniet van de Crawleys en hun onbevreesde personeel. In de film bereiden ze het belangrijkste moment in hun leven voor; een koninklijk bezoek! Dat brengt natuurlijk heel wat schandaal, romantiek en intrige teweeg Downton doen wankelen. Voor de jonge kasteelliefhebber toont ridder Arthur de film 'De Riddergeest' met de helden uit De Nachtwacht (*), de populaire Ketnet-reeks. Sacha en Helena bezoeken een expo in kasteel Beauvoorde, waarna Sacha een brief van een geheime aanbidder krijgt. Ze denkt dat het een grap van Wilko is, maar ontdekt al snel dat er iemand helemaal anders achterzit...

 

(*)Productie: Studio100. Titel film: “Skulltor, de Riddergeest” (Nachtwacht)
• Regie: Gert-Jan Booy, Damien Nieuborg
• Scenario: Gert Verhulst, Hans Bourlon, Karel Soffers, Intern schrijversteam
• Muziekwerken: Olaf Janssens, Johan Vanden Eede