Erfgoeddag: De Nacht

Dit jaar heeft Erfgoeddag als thema 'De Nacht'. Geen nachtraaf? Geen probleem; u maakt ook overdag kennis met de wondere wereld van Arthur Merghelynck. Hij was een verwoed verzamelaar van 17e eeuws objecten; schilderen, meubilair, antiquiteiten,... Enkele daarvan zijn werkelijk pareltjes. We bundelden onze mooiste topstukken in één publicatie waarmee je het kasteel kunt ontdekken. En ja, enkele daarvan hebben alles te maken met 'De Nacht'. Jonge bezoekers kunnen genieten van de gloednieuwe tentoonstelling Monumenten “gestript”. Voor of na het bezoek kun je samen met onze jongerenbegeleiders nog lampionnen maken in de sfeer van ridder Arthurs wondere wereld. Want mischien heb je dit wel nodig om het vreemde mysterie van Beauvoorde op te lossen. Kom jij ons helpen?

Het kasteel is op Erfgoeddag gratis te bezoeken met de topstukkenpublicatie tussen 10u en 18u. Voor de tentoonstelling Monumenten “gestript” heb je een smartphone met QR-scanner nodig. 

Kruip in de huid van Wilko, Keelin en Vladimir drie helden met bijzondere krachten. Als weerwolf, elf en vampier vormen zij de Nachtwacht. Help hen de verdwijning van Sacha op te lossen want Beauvoorde wordt gekweld door de riddergeest Skulltor. Komen jullie ons helpen? 
Ridder Arthur neemt je mee op ontdekking doorheen het pittoreske dorpje Beauvoorde en helpt je het mysterie op te lossen.

 

PROGRAMMA

 • Kasteelbezoek met topstukken
  Gratis van 10u – 18u
  Reserveer hier uw bezoek
   
 • Tentoonstelling Monumenten “gestript”
  Gratis van 10u – 18u
  Reserveer hier uw bezoek
   
 • Workshop lampionnen maken
  Gratis van 10u – 18u
  Reserveer uw tijdslot via kasteel.beauvoorde@herita.be
   
 • Openluchtcinema ridder Arthur: De Nachtwacht
  AFGELAST: ENKEL WANNEER HET OPNIEUW IS TOEGELATEN WORDT DEZE ACTIVITEIT GEORGANISEERD
  Gratis start op  17u
  Reserveer plaatsje via kasteel.beauvoorde@herita.be
   

 • Nachtwacht wandelzoektocht
  Gratis van 10u - 18u
  Wandelzoektocht van 2,5 km doorheen Beauvoorde