Groepen

Een groepsbezoek aan het kasteel is wegens de renovatie niet mogelijk. Dorpsbezoeken kunnen wel nog steeds.

Kasteel Beauvoorde in Veurne is een unieke erfgoedparel waar jong en oud heel wat kunnen beleven. Eind 19de eeuw kocht de excentrieke edelman Arthur Merghelynck het kasteel. Hij liet het restaureren naar 17de-eeuwse normen, met een prachtig kasteelpark. Het kasteel herbergt heel wat kunstschatten, antieke voorwerpen en prachtig meubilair. Tijdens een bezoek word je ondergedompeld in de wereld van Merghelynck die er alles aan deed om de middeleeuwen te herbeleven.

Verloop van het bezoek

Een ervaren gids ontvangt de groep in het bezoekerscentrum. Je krijgt er een inleiding over de omgeving, het kasteel en zijn historische bewoners om daarna naar het kasteel te trekken. De duur van de rondleiding in het kasteel en door het kasteelpark is afhankelijk van de timing van groep, maar duurt gemiddeld één tot anderhalf uur. Uiteraard valt er veel meer te vertellen over het kasteel, maar we beperken ons tot de hoofdlijnen, de markantste kunstvoorwerpen en sappigste anekdotes. Vragen staat vrij na afloop van het bezoek, onze gidsen praten met veel plezier uitgebreid na over wat hun publiek intrigeert.

Optioneel kan het dorp bezocht worden met gids. Beauvoorde, dat bestaat uit de deelgemeentes Wulveringem en Vinkem samen, kent een interessante geschiedenis. En dankzij de nabijheid van het kasteel zijn er in het dorp heel wat bijzondere historische zaken te ontdekken. Ook een aantal anekdotes ‘van onder de kerktoren’ ontbreken niet.  

Na afloop van het bezoek kunnen streekproductenliefhebbers hun hartje ophalen in onze erfgoed- en streekproductenshop; biologische tuinsappen uit onze boomgaard, patés en confituren uit de streek en leuke historische gadgets. Ook een uitgekiende selectie streekbieren is aanwezig.

Vanaf de lente van dit jaar zal bij het bezoekerscentrum een terras opgesteld staan waar een natje en droogje te verkrijgen is. Bij regenweer is er binnen plaats. Wie het liever wat sportiever aanpakt kan nog een partijtje kubb, petanque of croquet spelen (inbegrepen in toegangsprijs).

Prijs

Groepsbezoek park en kasteel: 4 euro per persoon (+gids)
Dorpbezoek: één gids per groep van max. 20 personen. Staat los van gids kasteel.
Gids (erkend FTG-gids): 60 euro per groep van max. 20 personen

Groepsbezoeken gebeuren op afspraak en kunnen het hele jaar door, zowel overdag als ’s avonds, zowel in de week als tijdens het weekend (ook buiten de reguliere openingstijden).
Een groepsbezoek duurt  doorgaans ongeveer 1,5 uur en wordt deskundig begeleid door een gids van FTG (Federatie van Toeristische Gidsenverenigingen). Voor groepen van meer dan 20 personen is het aangewezen een tweede gids te voorzien.

Wil je je groepsbezoek graag koppelen aan een recreatieve activiteit of een uitstap in de regio? Neem dan zeker een kijkje in ons arrangementenaanbod!


Info en reservaties:
058 29 92 29 en/of kasteel.beauvoorde@herita.be