Animator in Kasteel Beauvoorde. Iets voor jou?

Het bekende Kasteel Beauvoorde is een erfgoedparel in Veurne met als centrale figuur Arthur Merghelynck. Een enthousiast team van vrijwilligers draagt mee zorg voor dit beschermd monument, maar werkt ook enthousiast mee aan de publiekswerking. Dat betekent dat zij bezoekers ontvangen en wegwijs maken, het groen onderhouden én schoolgroepen ontvangen. Want net zij zijn de erfgoedliefhebbers van de toekomst!

Heb jij een hart voor kinderen? Misschien al wat ervaring? Heb je een passie voor erfgoed en wil je die passie graag overbrengen op een jong publiek? Kan je tijd vrijmaken op werkdagen? Dan is dit voor jou de geschikte vrijwilligersopdracht. Je krijgt van ons een opleiding van een tweetal halve dagen, waarop een aantal kijkstages volgen en je geleidelijk aan zelfstandig met de kinderen aan de slag gaat.

Daarbij werk je als vrijwilliger voor dé erfgoedorganisatie bij uitstek: Herita. Naast beheerder van monumenten zoals Kasteel Beauvoorde is Herita ook de organisator van Open Monumentendag. Je krijgt voor je vrijwilligerswerk een forfaitaire kostenvergoeding, je werkt in een team met heel wat collega-vrijwilligers, krijgt kortingen voor bezoeken aan erfgoedevents –en monumenten en je wordt jaarlijks uitgenodigd op een vrijwilligersfeest.

Maar laat dit laatste vooral niet de voornaamste drijfveer zijn. We laten graag onze animator Saskia even aan het woord:

Verkleedpartijen vinden kinderen altijd leuk, dat stel ik vast tijdens mijn rondleidingen. Dan kunnen kinderen zich met enkele accessoires verkleden als een personage dat in het kasteel werkt. Ze krijgen ook leuke doe-opdrachtjes die hen iets leren over het kasteel, of we spelen spelletjes die helemaal zijn afgestemd op het kasteel. Dan zie ik hen met ontzettend veel belangstelling helemaal opgaan in het verhaal. Als mens geeft het mij een bijzonder goed gevoel dat ik kan bijdragen aan het vergroten van de interesse over geschiedenis en monumenten bij kinderen.

Interesse? Contacteer dan site-ontwikkelaar Stijn Jodts voor een kennismaking. Dat kan per telefoon: 058 29 92 29 of per mail: stijn.jodts@herita.be.