Opening seizoen 2018

De winter is (eindelijk) het land uit en dat betekent dat het kasteel vanaf de Paasvakantie opnieuw zijn deuren opent voor individueel bezoek. Er zijn vanaf dit jaar heel wat nieuwigheden, vooral in en rond het bezoekerscentrum, maar dat doen we op een later tijdstip nog uitgebreid uit de doeken. Eerst dit: wat staat er zoal op programma?

We openen met de Paaseierenraap i.s.m. de Gezinsbond Beauvoorde op 31 maart. Wie nog wil inschrijven rept zich best snel naar de pagina van de Gezinsbond op www.beauvoorde.be. Na de Paaseierenraap is het kasteel tijdens de Paasvakantie van woensdag tot en met zondag open van 10u-17u.

22 april staat de eerste grote activiteit al op de planning: Erfgoeddag! Dit jaar is het thema ‘Kiezen’: een fijne keuze voor het verkiezingsjaar 2018. Maar het thema ‘Kiezen’ gaat verder dan enkel het politieke luik: we belichten ook de keuzes die erfgoedprofessionals maken in het conserveren en ontsluiten van erfgoed en de grote betrokkenheid en inzet van mensen die ervoor kiezen hun vrije tijd als erfgoedvrijwilliger in te zetten. Dat doen we met een ‘saucissenkermis’, een boekenmarkt, een thematische rondleiding én een echte burgemeestersverkiezing; bewoners van Beauvoorde zullen na afloop 'hun' burgemeester kiezen via de website. Meer info over Erfgoeddag vind je op volgende pagina (link).

Op 27 april organiseren we voor een eerste keer ‘Lokale Helden’. Poppunt, steunpunt voor de popmuziek in Vlaanderen, is trekker van deze campagne en ook in Beauvoorde kun je die dag een prachtig concert bijwonen van twee jonge getalenteerde bands: Elise K. en CarmaMuse. Meer info over dit concert vind je op volgende pagina (link).

En zoals elk jaar organiseren we tijdens de zomervakantie een spannende zoektocht in het kasteel. De zoektocht van ‘Schatten van Vlieg’ zet dit jaar de tastzin centraal. We toveren het kasteel om tot een escape room waar je met raadsels, puzzels en verborgen aanwijzingen (hopelijk) de weg naar de uitgang en de schat van Vlieg vindt!

Ook al in je agenda te noteren: Open Monumentendag. De hoogmis van de monumentenliefhebber vindt dit jaar plaats op 9 september. We gaan opnieuw aan de slag met het Europese thema dat op zoek gaat naar verhalen en materialen in monumenten die de Belgische grenzen doorbreken. Tot slot eindigen we het seizoen met een leuke actie tijdens de herfstvakantie.

Heb je vragen of wens je meer informatie, dan kun je Stijn en Moïra steeds contacteren via kasteel.beauvoorde@herita.be of 058 29 92 29. Zelf een activiteit organiseren op het kasteeldomein? Neem dan snel contact op met ons, want naast bovengenoemde activiteiten staan nog een aantal verrassende activiteiten in de stijgers!