Geannuleerd: Lokale Helden'19: Sons of Sirius en Bearfeet

Tot onze grote spijt wordt het concert van morgen geannuleerd vanwege de zeer slechte weersvoorspellingen (wind - regen - koud). We maken met de bands graag een nieuwe afspraak in de zomer. Volg onze Facebookpagina voor meer info daarover.

 

Na een eerste editie neemt Kasteel Beauvoorde voor een tweede keer deel aan Lokale Helden! Zo zetten we net als heel Vlaanderen en Brussel lokaal muzikaal talent in de schijnwerpers! Komt je mee genieten van optredens door lokale helden op de meest unieke locatie van het hele showcasefestival?!

Plaats van het concert is het prachtige kasteelpark dat voor de gelegenheid sfeerrijk ingericht wordt. De editie van 2019 baadt overigens helemaal in de folk-sfeer. We ontvangen Sons of Sirius, een ensemble dat Keltische folk met een moderne toets brengt, en Bearfeet, een jonge Belgische indie-folk band uit de streek van Roeselare.
Allen welkom vanaf 20u. Het concert is helemaal gratis, al waarderen de bands een 'vrije bijdrage' voor het concert. En je hoeft niet in te schrijven!

Sons of Sirius

Sons of Sirius staat met één been in de Vlaamse klei, met het andere been over het Kanaal. Uit deze spreidstand vloeit hun Keltisch geïnspireerde muziek voort: zowel traditionals als zelfgeschreven nummers passeren de revue, soms een luisternummer, dan weer een dansbaar deuntje. Kortom: het traditionele dorpsfeest in bandvorm.

Tinwhistle, viool, zangstemmen, gitaar en bodhran voeren de toon. Deze (vier)koppige band staat te springen om voor u te spelen.

https://www.facebook.com/SonsOSirius/

Bearfeet

Bearfeet is het project van Hanne Pluvier en Toon Develtere dat tot stand kwam op 20 april 2017 na een spontane jam-sessie in Gent. Daaruit kwam meteen ook het eerste nummer "Through The Pine Fields", alsook een hechte vriendschap tussen de twee tot stand.

De Bearfeet sound is gekenmerkt door akoestische gitaren en prachtige vocale harmonieën gecombineerd met Engelstalige lyrics die je doen dromen van fantastische plaatsen, vriendschappen en verhalen.

Ondertussen is de band aangegroeid met Korneel Decae op contrabas, Briek Maertens op drum en percussie. En Lore Nollet op cello.

Op het podium druipt de liefde voor muziek er van af. Het is moeilijk om je niet te laten meeslepen in het enthousiasme en de klanken van deze jonge groep.

https://vi.be/bearfeetofficial