Parkspelen

Tijdens de restauratie van het kasteel is het park nog steeds toegankelijk. Parkspelen kunnen op reservatie ontleent worden aan de balie.


Maak van uw bezoek aan Kasteel Beauvoorde een supergezellige familieuitstap!
Het prachtige Frans-Engelse kasteelpark nodigt uit om uw kasteelbezoek te combineren met een van de vele leuke parkspelen voor jong en oud die beschikbaar zijn in het bezoekerscentrum.
Het gebruik van onze parkspelen is GRATIS in combinatie met een picknick van Stad Veurne of  een geleide dorpswandeling! (Anders 5 €) 

- Kubb
- Cricket
- Petanque
- MP3-Klankenwandeling
- Geocache


KUBB
Kubb, ook wel Viking schaken genoemd, is op korte tijd uitgegroeid tot een absolute hype. Het spel kan individueel gespeeld worden (één tegen één) of in twee groepjes van onbeperkte grootte die het tegen elkaar opnemen. De koning elimineren vooaleer je tegenstander daarin slaagt is de boodschap. Let op: het kan er best spannend aan toe gaan, en als er strategisch gespeeld wordt kunnen sommige duels vele uren speeltijd van de rivaliserende spelers opeisen!
 

 

CRICKET
Een tijdloze klassieker waar kinderen al decennialang veel plezier aan beleven. Tik je houten ballen in zo weinig mogelijk slagen door een ingewikkeld parcours van boogjes naar de eindspies. Op een groot speelveld als ons kasteelpark, kan het parcours best uitgebreid worden. Dat maakt dit leuke spel er alleen maar spannender op!

 

PETANQUE
Zelfs zonder officiele petanquebaan, is het heerlijk toeven in de rust en de stilte van het kasteelpark. Een balletje petanque rolt minstens even prettig op het glooiende grasveld van de Engelse tuin achter het kasteel. Een heerlijk gekoeld streekbiertje uit de museumshop vormt het gedroomde alternatief voor het obligate glaasje Pastis.

 

 

MP3-KLANKENWANDELING
Een korte wandeling van 2,5 km laat ons kennismaken met de meest kleurrijke figuren door het dorp van edelman Arthur Merghelynck. Neem gerust je tijd, want gewapend met smartphone en/of mp3-speler word je onderweg regelmatig verwend met een prachtig muziekje, een heerlijke anekdote of een hoorspelfragment uit het leven van de gewezen kasteelheer. De wandelkaart en de mp3-spelers kunnen ontleend worden aan de uitleenbalie, maar zijn via deze link ook gratis downloadbaar voor gebruik met eigen tablet of smartphone. 


 

GEOCACHE
Lord Cunning verstopte een multicache met drie verschillende waypoints in het kasteelpark. Gewapend met een gps-toestel ga je op zoek naar drie tips die de nodige info aanreiken om de verscholen geocache op het spoor te komen. Op deze link komt u alles te weten over deze relatief makkelijke cache. Voor getrainde geocachers: het codewoord is GC5W134. Nog geen ervaring met Geocache? www.geocache.com helpt je graag op weg.